• 2 trgovin, 0 izdelkov
#7
Poletne pnevmatike
2024

Bridgestone Potenza Sport

Nova pnevmatika Potenza Sport nam je zelo všeč, saj je bolj športna in dinamična kot običajne pnevmatike v tej kategoriji, vendar je še vedno popolnoma uporabna in varna za vsakdanjo vožnjo, kar jo dela edinstveno. Tudi njen kotalni upor, število prevoženih kilometrov in splošno udobje so na dobri ravni, z izjemo nekoliko višjega hrupa.
Jiri Chomat, Testpnevmatik.si
preveri razpoložljivost Bridgestone Potenza Sport
širina
Profil
Velikost platišča

Prednosti in slabosti

 • wet-handling
  Odlična vodljivost na mokri podlagi
 • wet-braking
  Kratka zavorna pot na mokri podlagi
 • dry-handling
  Dobra vodljivost na suhi podlagi
 • dry-braking
  Kratka zavorna pot na suhi podlagi
 • dry-steering-reaction
  Odličen odziv volana na suhi cesti
 • rolling-resistance
  Velik kotalni upor/velika poraba goriva
 • noise-exterior
  Visoka raven hrupa med vožnjo

Primerjava

Velikosti

Bridgestone Potenza Sport je izdelana v velikostih 133, od 205/45 R17 do 285/40 R22.
Filtriraj:
prikaži cene

Podobne pnevmatike

Primerjava: pnevmatike podobne Bridgestone Potenza Sport

časovnica

2021

Bridgestone Potenza Sport je bila lansirana

2021

Bridgestone Potenza Sport je bila testirana 3x (Tyre Reviews,...) in je zmagala na testu Autobild 265/35 R20.

2022

Bridgestone Potenza Sport je bila testirana 4x (Autobild,...)

2023

Bridgestone Potenza Sport je bila testirana 7x (Autobild,...)

2024

Bridgestone Potenza Sport je bila testirana 3x (Autobild,...) in je zmagala na testu Autobild 225/55 R17.

Dosežki

11/16
Najboljše
wet-handling
Vodljivost na mokri podlagi
Autobild 2024
Autobild 2024
Autozeitung 2023
Automotorsport 2023
+7
7/9
Najboljše
wet-circle-cornering
Vožnja po mokrem krogu
Autobild 2024
Autobild 2024
Autobild 2023
Sportauto 2023
+3
6/14
Najboljše
dry-braking
Zaviranje na suhi podlagi
Autobild 2024
Autobild 2023
Ace 2023
Autobild 2022
+2
6/16
Najboljše
wet-braking
Zaviranje na mokri podlagi
Autobild 2024
Autobild 2024
Autozeitung 2023
Autobild 2022
+2
5/16
Najboljše
dry-handling
Vodljivost na suhi podlagi
Autozeitung 2023
Automotorsport 2023
Autobild 2023
Autoexpress 2022
+1
2/14
Najboljše
aquaplaning-cross
Akvaplaning - prečno
Automotorsport 2023
Sportauto 2022
2/15
Najboljše
aquaplaning-longitudinal
Akvaplaning - vzdolžno
Autobild 2024
Autobild 2023
1/2
Najboljše
noise-interior
Notranji hrup
Autobild 2021

Bridgestone Potenza Sport na testu pnevmatik

Vsi testi pnevmatik, kjer se pojavi Bridgestone Potenza Sport:
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2024 225/55 R17
Zgledno
# mesto 1 od 10
Zagotavljanje vrhnje mesto med desetimi konkurenti, je Bridgestone Potenza Sport izstopal v testu in dosegel končno oceno "Vzoren". Ta premium pnevmatika se je izkazala s svojim izjemnim obvladovanjem na mokrih površinah, visoko stopnjo oprijema tako na mokrih kot suhih cestah, natančnim odzivom volana, kratkimi zavornimi razdaljami na mokrih cestah ter zelo dobrimi varnostnimi marginami proti akvaplaningu. Pohvali se je tudi s svojim varčnim kotalnim uporom in zmernim cenovnim razredom. Majhna pomanjkljivost je bila nekoliko povečan kotalni hrup. Vredno omembe je vrhunsko delovanje pnevmatike na področjih kot so akvaplaning - vzdolžni, kotalni upor, mokro zaviranje, kroženje v mokrem in obvladovanje v mokrih razmerah, kar jasno kaže na njeno prevladujočo vlogo na ključnih področjih varnosti in učinkovitosti vožnje.
Ime MokroSuhoKotalni uporHrup
Najboljše vrednosti v testu1-2+2+2+
Bridgestone Potenza Sport1- 22+ 3+
Pokaži podrobnosti testa
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2024 235/55 R19
Dobro
# mesto 3 od 11
Bridgestone Potenza Sport je dosegla pohvalno tretje mesto med svojimi konkurenti, s končno oceno "dobro". Ta poletna pnevmatika je blestela v različnih disciplinah, zlasti v suhem zaviranju, obnašanju na gramozu, oprijemu blata, mokrem zaviranju, mokrem krožnem obračanju in mokrem obvladovanju, kar kaže na njeno vsestranskost na različnih površinah. Pohvaljena je bila zaradi svojega premium profila, ki zagotavlja odlično vozno dinamiko, Potenza Sport pa je prav tako navdušila s prepričljivimi sposobnostmi izven ceste, natančnim krmiljenjem ter kratkimi zavorno razdaljami tako na mokrih kot suhih površinah. Kljub temu so opazili, da ima nekoliko večji kotalni upor, kar je manjša pomanjkljivost med njeno celotno zmogljivostjo.
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Pokaži podrobnosti testa
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2024 265/35 R19
Dobro
# mesto 4 od 7
Zavzemanje četrtega mesta med sedmimi konkurenti je Bridgestone Potenza Sport prejel pohvalno oceno "Dobro". Ta pnevmatika se je izkazala zaradi svojih dinamičnih lastnosti vožnje in impresivnega oprijema na mokri podlagi, skupaj z njeno kratko zavorno potjo in neposrednim odzivom krmiljenja, kar zagotavlja dobro ravnotežje. Kljub temu je pokazala pomembno obrabo že po nekaj krogih na suhi dirkalni stezi, kar je vplivalo na njeno celotno oceno. Kljub temu, da je pokazala močne lastnosti na več področjih, ni bilo nobenega posebnega področja, kjer bi bila absolutno najboljša, prav tako ni bilo lastnosti, v katerih bi bila zadnja. Ta mešana predstava poudarja njene sposobnosti v določenih pogojih, hkrati pa poudarja področja za morebitno izboljšanje.
Ime MokroSuhoKotalni uporHrup
Najboljše vrednosti v testu1-2+1-1-
Bridgestone Potenza Sport2222-
Pokaži podrobnosti testa
SportAuto
SportAuto Test poletnih pnevmatik 2023 225/40 R18
Zelo dobro
# mesto 6 od 11
Bridgestone Potenza Sport se je uvrstil na 6. mesto med 11 konkurentov v celoviti oceni in je prejel končno oceno "Zelo dobro". Ta zmogljiva pnevmatika je blestela v svojem ostrem vodenju in visoki lateralni podpori na mokrih površinah, poleg tega pa tudi v varnem in privlačnem vodenju pri vožnji po suhem cestišču. Zlasti se je izkazala pri suhem odzivu krmiljenja, mokrem kroženju v ovinkih ter tako pri subjektivnem kot objektivnem mokrem vodenju, pri čemer je presegla svoje tekmece. Vendar pa je bila pnevmatika deležna kritik zaradi daljših zavornih razdalj pri nižjih temperaturah ter nekoliko zadaj usmerjenega vodenja na mokrih površinah. Poleg tega je bila ocenjena kot šibka na področju suhega zaviranja in je imela največji kotalni upor med vsemi testiranimi pnevmatikami, kar označuje območja za morebitne izboljšave.
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Pokaži podrobnosti testa
ACE
ACE Test poletnih pnevmatik 2023 225/45 R18
Zelo priporočljiva
# mesto 4 od 10
Ime MokroSuhoKotalni uporHrup
Najboljše vrednosti v testu7154197
Bridgestone Potenza Sport6753155
Pokaži podrobnosti testa
Autozeitung
Autozeitung Test poletnih pnevmatik 2023 235/35 R19
Zmagovalec testa
# mesto 2 od 9
Zasedba 2. izmed 9 tekmovalcev, se je Bridgestone Potenza Sport izkazal z odlično predstavo, zagotovil si je naslov Testnega zmagovalca. Pokazal je izjemno sposobnost na mokrih cestah, z brezhibnimi voznimi lastnostmi, ki so prispevale k hitrejšim časom krogov v primerjavi s svojim najbližjim tekmecem, kljub večjemu obrabljanju pnevmatik, pripisanem visoki stopnji oprijema. Prav tako je pokazal nadpovprečno zmogljivost v suhih razmerah, impresivno dosegel visoke ocene pri zaviranju, vožnji in varnosti, hitro in predvidljivo odzival se je na spremembe meja, a je zahteval aktivne popravke. Njegov oprijem, dinamika in varnost na mokrih površinah so bili opazno poudarjeni, prikazovanje, kako veliko je dosegljivo na teh področjih. Kljub temu je bilo opozorjeno, da ima pnevmatika največji kotalni upor med udeleženci, kar bi lahko privedlo do večje porabe goriva. Pnevmatika je vodila na področjih suhega rokovanja, varnosti, mokrega zaviranja, mokrega rokovanja in mokre varnosti, vendar je bilo opaženo, da je nekoliko dražja od svojih podobno uspešnih tekmecev.
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Pokaži podrobnosti testa
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2023 225/40 R18
Izjemno
# mesto 2 od 13
Zavarovanje 2. mesta od 13 tekmovalcev je Bridgestone Potenza Sport navdušil s končno oceno "Odlično". Ta nov športni pnevmatiki visokozmogljivega razreda je pokazala svojo odličnost s izjemnimi lastnostmi obvladovanja tako na mokrih kot suhih površinah. Ponašala se je tudi z dobro uravnoteženostjo, natančnim krmiljenjem z močnim povratnim informacijami ter kratkimi zavornimi razdaljami v obeh pogojih. Opaziti je bilo, da se je izjemno dobro odrezala pri različnih disciplinah, kot so akvaplaning - longitudinalni, suho zaviranje, suho krmiljenje, mokro krožno krmiljenje in mokro krmiljenje, kar poudarja njeno vsestranskost v različnih mokrih in suhih scenarijih. Kljub temu pa so bile njene slabosti vključno s povečanim kotalnim uporom in povprečno udobjem. Kljub tem manjšim težavam so njene pohvale v zvezi s varnostnimi rezervami med akvaplaningom potrdile njeno zanesljivost in učinkovitost delovanja.
Ime MokroSuho
Najboljše vrednosti v testu2+1-
Bridgestone Potenza Sport2+ 2+
Pokaži podrobnosti testa
Tyre Reviews
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Pokaži podrobnosti testa
Automotorsport
Automotorsport Test poletnih pnevmatik 2023 255/45 R20
Zelo dobro
# mesto 5 od 10
Zagotovitev 5. mesta izmed 10 tekmovalcev je Bridgestone Potenza Sport naredila opazen vtis s svojo zmogljivostjo, kar je prineslo "Zelo dobro" končno oceno. Ta pnevmatika je bila slavljena zaradi izjemnega oprijema v ovinkih tako na mokrih kot suhih površinah, poleg tega so poudarjene natančne lastnosti upravljanja, ki poudarjajo njen športni značaj. Kljub temu ni ušla kritikam; opazili so daljše zavorno razdalje na mokrih površinah in ugotovili, da je občutljiva na temperaturne spremembe. Poleg tega sta bili točki skrbi tudi višji valovni upor in glasnejša raven hrupa med vožnjo, skupaj z nekoliko grobo vožnjo. Kljub temu se je pnevmatika odlično odrezala v več ključnih disciplinah, izstopala pa je kot najboljša pri akvaplaningu - križ, suhem upravljanju, suhi menjavi pasov, suhem odzivu krmiljenja, mokrem upravljanju, objektivnem mokrem upravljanju in mokrem vodniku strani, kar kaže na njeno močno zmogljivost v različnih pogojih.
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Pokaži podrobnosti testa
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2022 245/40 R19
Dobro
# mesto 6 od 10
Zavarovanje šestega mesta med desetimi tekmovalci je Bridgestone Potenza Sport pokazal trdno predstavo, označeno z "Dobro" končno oceno. Pnevmatika je pokazala impresiven športni pridih z odličnimi varnostnimi rezervami v situacijah s splavanjem vode in dinamičnimi lastnostmi rokovanja v kombinaciji z neposrednim odzivom krmiljenja. Čeprav je blestela pri vožnji v mokrih krogih, izstopajoča kot najboljša v tem disciplini, pa je njena predstava nekoliko omiljena z razširjenimi zavornimi razdaljami na mokrih površinah. Ta kombinacija močnih in šibkih točk je poudarila tako spretnost pnevmatike pri spopadanju z izzivnimi pogoji kot območja za morebitne izboljšave.
Ime MokroSuho
Najboljše vrednosti v testu2+1-
Bridgestone Potenza Sport22+
Pokaži podrobnosti testa
Vir: www.autobild.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Test poletnih pnevmatik 2022 255/35 R19
Priporočamo
Vir: www.tyrereviews.com
Autobild
Autobild Test poletnih pnevmatik 2022 225/45 R18
Dobro
# mesto 5 od 11
Bridgestone Potenza Sport se je med 11 tekmovalci uvrstil na 5. mesto in dosegel končno oceno "Dobro." Ta premium letna pnevmatika je navdušila s prepričljivimi voznimi lastnostmi na mokrih površinah, ki vključujejo športno, dinamično obnašanje na mokrih cestah, neposreden odziv krmiljenja ter stabilno obnašanje na suhih cestah. Prav tako je blestela z zelo kratkimi zavornimi razdaljami tako na mokrih kot suhih cestah ter nudila dober udoben vožnje. Vendar pa so jo opazili zaradi večjega kotalnega upora in povečanega hrupa. Izstopala je v specifičnih disciplinah, vodila je pri zaviranju na suhem, zaviranju na mokrem, obračanju v mokri krožni vožnji ter obnašanju na mokrem, kar jo postavlja kot odlično izvajalko v ključnih varnostnih in zmogljivostnih vidikih.
Ime MokroSuho
Najboljše vrednosti v testu2+1-
Bridgestone Potenza Sport1-2
Pokaži podrobnosti testa
Vir: reifenpresse.de
Sportauto
Ime Skupno število točkMokroSuhoVpliv na okolje
Najboljše vrednosti v testu9,37,27,26,3
Bridgestone Potenza Sport8,29,08,06,3
Pokaži podrobnosti testa
Vir: reifenpresse.de
Tyre Reviews
Tyre Reviews Test poletnih pnevmatik 2021 225/40 R18
Zelo priporočljiva
# mesto 4 od 11
Ime
Bridgestone Potenza Sport
Vir: www.tyrereviews.com
Autobild
Ime Skupno število točkMokroSuhoVpliv na okolje
Najboljše vrednosti v testu9,15,75,76,3
Bridgestone Potenza Sport98,99,66,3
Pokaži podrobnosti testa
Vir: www.autobild.de
Autobild
Ime MokroSuho
Najboljše vrednosti v testu11-
Bridgestone Potenza Sport1 1-
Pokaži podrobnosti testa
Vir: www.autobild.de

Porazdelitev testnih ocen

100% (10x)90% (1x)85% (6x)
IzjemnoZelo priporočljivaZglednoZmagovalec testaZelo dobroDobro +PriporočamoDobro
1x2x2x1x4x1x2x4x

Ocene x Velikost koles

R17R18R19R20
100% (1x)95% (6x)91.3% (8x)100% (2x)

Ocene x širina

225/xx Rxx235/xx Rxx245/xx Rxx255/xx Rxx265/xx Rxx
95.7% (7x)93.8% (4x)85% (1x)95% (3x)92.5% (2x)

Faq

 1. Kje je Bridgestone Potenza Sport izdelana?

  Bridgestone Potenza Sport se izdeluje v Poljska/Madžarska.

 2. Ali je ta pnevmatika primerna za vozila SUV?

  Da, ta pnevmatika je na voljo tudi za vozila SUV.

Drugi modeli Bridgestone