Continental PremiumContact 7 je zdaj na voljo

Varnost v vsaki situaciji: S pnevmatiko PremiumContact 7 Continental po ve─Ź letih razvoja predstavlja sedmo generacijo uspe┼íne pnevmatike PremiumContact. Pri novi poletni pnevmatiki so se razvijalci posebej osredoto─Źili na najpomembnej┼ío zahtevo kupcev po najve─Źji varnosti: “Nova generacija pnevmatik je paradni konj na┼íe blagovne znamke. Na┼í cilj je bil razviti najvarnej┼ío pnevmatiko na trgu, ki na┼íim strankam vedno nudi udobno in brezskrbno vo┼żnjo – s pnevmatiko PremiumContact 7 zagotavljamo mir za vso dru┼żino,” pravi Denise Sperl, direktorica za raziskave in razvoj avtomobilskih pnevmatik za regijo EMEA pri Continental Tires.

Continental je izbolj┼íal pnevmatike za osebne avtomobile na vseh podro─Źjih, pomembnih za varnost. Predhodnica PremiumContact 6 je v celotni ┼żivljenjski dobi dosegla 34 zmagovalnih testov v priznanih mednarodnih strokovnih revijah. “Prepri─Źani smo, da bomo z pnevmatiko PremiumContact 7 nadaljevali zgodbo o uspehu,” pravi Denise Sperl. Pri pnevmatiki PremiumContact 7 so pomemben napredek na podro─Źju varnosti omogo─Źile tri tehnologije: zasnova, prilagojena velikosti, inovativna zmes RedChili za tekalno plast in prilagodljiva zasnova tekalne plasti.

Individualna zasnova za vsak koncept vozila

Tako kot pnevmatika SportContact 7 je tudi pnevmatika PremiumContact 7 prilagojena razli─Źnim konceptom vozil – glede na te┼żo, velikost in pogonski sistem. Ker te┼żka vozila zahtevajo druga─Źne re┼íitve pnevmatik kot lahka osebna vozila, so specifikacije pnevmatike PremiumContact 7 prilagojene vsakemu razredu vozil. “Pri pnevmatiki SportContact 7 smo imeli tako dobre izku┼ínje z oblikovanjem po meri, da to tehnologijo ponovno uvajamo pri pnevmatiki PremiumContact 7,” pravi Sperl. Z razmahom elektri─Źnih vozil z izjemno dolgim dosegom in visoko zmogljivostjo je varnostni dejavnik v tem segmentu vedno pomembnej┼íi. Poleg izbolj┼íanja kotalnega upora in ┼ítevila prevo┼żenih kilometrov pnevmatika PremiumContact 7 zaradi prilagojene zasnove zagotavlja visok oprijem in majhno zavorno pot za vozila vseh vrst pogona.

RedChili – Optimalen oprijem tudi pri nizkih temperaturah

Druga novost pnevmatike PremiumContact 7 je inovativna zmes RedChili: Gumena zmes za pnevmatike je obi─Źajno sestavljena iz naravnega kav─Źuka in sinteti─Źnih sestavin. Ker vsak element za doseganje optimalne zmogljivosti potrebuje dolo─Źeno temperaturo, lahko na oprijem pnevmatike vplivamo tudi z usmerjeno izbiro in sestavo materialov. Z novo zmesjo za pnevmatiko PremiumContact 7 je Continentalu uspelo omogo─Źiti optimalno delovanje v naj┼íir┼íem mo┼żnem temperaturnem obmo─Źju. Tako lahko pnevmatika razvije visok oprijem tudi pri nizkih temperaturah v vsakdanjem prometu – brez predhodne faze ogrevanja. To je za stranke ┼íe posebej koristno v prehodnih spomladanskih in jesenskih mesecih.

Prilagojena zasnova tekalne plasti za ve─Źjo stabilnost in udobje

Prilagodljiva zasnova tekalne plasti pnevmatike PremiumContact 7 zagotavlja ┼íe ve─Źjo stabilnost in udobje vo┼żnje tako na mokrih kot na suhih cestah: ┼áiroke stranske odprtine na zunanjih delih tekalne plasti zagotavljajo optimalno odvajanje vode pri vo┼żnji naravnost, saj se sti─Źna povr┼íina s podlago kon─Źa prav na to─Źki z naj┼íir┼ío odprtino. Med zavijanjem se povr┼íina stika s podlago premakne navzven, stranske odprtine pa se ponovno zaprejo, kar zagotavlja ve─Ź gume in bolj┼íi oprijem na cesti. “Na ta na─Źin smo re┼íili kompromis med optimalnim odvajanjem vode in popolnim upravljanjem na suhem. Rezultat je odli─Źna vozna stabilnost na mokri podlagi, med zaviranjem, zavijanjem in pospe┼íevanjem,” pravi Denise Sperl.

Nove tehnologije so bile preizku┼íene tako virtualno v simulacijah tekalne plasti in pnevmatik kot tudi v laboratoriju in seveda na testnih stezah v ju┼żni Franciji, Nem─Źiji, na ─îe┼íkem in v ZDA. Samo kilometrina pnevmatike PremiumContact 7 je bila preizku┼íena na razdalji 150.000 kilometrov in trajno optimizirana. Razvijalci so tako to vrednost v primerjavi s predhodnim modelom uspeli pove─Źati za deset odstotkov. Vodljivost na mokri cesti je bila izbolj┼íana za 5 odstotkov, zaviranje na mokri cesti za kar 7 odstotkov, akvaplaning pa za 2 odstotka. Pnevmatika PremiumContact 7 zdaj dosega oceno “A” razreda oprijema na mokri podlagi na oznaki EU. Obvladljivost na suhem in zaviranje sta se izbolj┼íala za 3 odstotne to─Źke.

Pnevmatika PremiumContact 7 je zdaj na voljo v izbranih velikostih. Te velikosti se bodo tekom leta mo─Źno pove─Źale, tako da bodo do konca leta na voljo ┼ítevilne priljubljene velikosti pnevmatik med 16 in 21 palci, s katerimi bo mogo─Źe opremiti vozila, kot so med drugim Hyundai Kona Elektro, Audi A1 ali VW Golf.

Continental PremiumContact 7