AUTO BILD Test zaviranja poletnih pnevmatik 2024: Tesna konkurenca med tekmeci

Test poletnih pnevmatik AUTO BILD 2024 je v polnem teku, saj razkriva prva presene─Źenja in potrjuje konkuren─Źnost na podro─Źju u─Źinkovitosti pnevmatik. V leto┼ínjem testu sodeluje 55 tekmovalcev z dimenzijo 205/55 R16, ki je pogosta izbira za evropska vozila kompaktnega razreda. Zavorna pot na mokri in suhi povr┼íini je klju─Źna metrika pri za─Źetnem pregledu, vendar se je treba zavedati, da je to le eden od vidikov zmogljivosti pnevmatik. Kon─Źna odlo─Źitev o najbolj┼íih pnevmatikah bo vklju─Źevala veliko ┼íir┼íi nabor testov, kar bo zagotovilo celovito oceno zmogljivosti vsake pnevmatike.

Presenetljivo je, da so predhodni rezultati pokazali izjemne dose┼żke tako tradicionalnih kot nepri─Źakovanih blagovnih znamk. Continentalova pnevmatika je v kvalifikacijskem krogu prevzela vodstvo, vendar ji tesno sledi pnevmatika Kumho Ecsta HS52, ki je pokazala izjemne rezultate, kar dokazuje, da vrhunska zmogljivost ni zna─Źilna le za vrhunske znamke. Podobno sta si prvi mesti zagotovili tudi pnevmatiki Vredestein Ultrac in Hankook Ventus Prime 4, pri ─Źemer Hankook nadaljuje svoj niz dobrih rezultatov iz zadnjih let, kar ka┼że, da imajo potro┼íniki na voljo ┼íiroko paleto zanesljivih mo┼żnosti.

Med drugimi pnevmatikami so bile omenjene tudi Toyo Proxes Comfort, Falken Ziex ZE 310 Ecorun in Maxxis Premitra 5 HP5, ki so se uvrstile med najbolj┼íe in se uvrstile v zadnji krog. Ti rezultati ka┼żejo na konkuren─Źno podro─Źje, kjer blagovne znamke, ki so tradicionalno veljale za nepremi─Źne, izpodbijajo status quo in ponujajo visokokakovostne alternative, ki si zaslu┼żijo razmislek vsaj v disciplinah zavorne poti.

Najbolj┼íih 20 pnevmatik iz kvalifikacijskega kroga se je uvrstilo v kon─Źno fazo testiranja, kjer bodo ┼íe stro┼żje ocenjene. To obse┼żno testiranje bo poleg zavorne poti zajemalo tudi razli─Źne vidike, ki bodo omogo─Źili celosten pogled na delovanje vsake pnevmatike v razli─Źnih pogojih. Dejavniki, kot so vodljivost, udobje, vzdr┼żljivost in u─Źinkovitost, bodo imeli klju─Źno vlogo pri dolo─Źanju najbolj┼íih pnevmatik za poletje 2024.

Zavorna pot je sicer pomembna, vendar je le en del─Źek sestavljanke. Kon─Źne ocene bodo ponudile popolnej┼ío sliko o tem, katere pnevmatike zagotavljajo najbolj┼íe razmerje med varnostjo, zmogljivostjo in vrednostjo, kar bo potro┼ínikom pomagalo pri informirani izbiri za njihova vozila. Za leto 2024 si moramo ogledati ve─Ź poletnih testov, da bomo dobili natan─Źnej┼íi pregled nad trgom.

Rezultati ->