• 2 trgovin, 0 izdelkov
Bridgestone Turanza 6

Bridgestone Turanza 6

/87% · poletje · · : Premium

Bridgestone Turanza 6
preveri razpoložljivost Bridgestone Turanza 6
širina
Profil
Velikost platišča

Kazalo:

Prednosti in slabosti

    -
  • Daljša zavorna pot na suhi podlagi
  • Visoka raven hrupa med vožnjo
  • Slabša vožnja na mokri cesti
preveri cene za Bridgestone Turanza 6

Velikosti

Bridgestone Turanza 6 je izdelana v velikostih 116, od 195/50 R16 do 285/30 R22.
prikaži cene

Podobne pnevmatike

Primerjava: pnevmatike podobne Bridgestone Turanza 6

časovnica

2023

Bridgestone Turanza 6 je bila lansirana

2023

Bridgestone Turanza 6 je bila testirana 3x (Autobild,...)

2024

Bridgestone Turanza 6 je bila testirana 6x (Autobild,...)

Dosežki

Najboljše
Akvaplaning - vzdolžno
Adac 2024
Najboljše
Vodljivost na suhi podlagi
Ace 2024
Najboljše
Notranji hrup
Adac 2024

Bridgestone Turanza 6 na testu pnevmatik

Vsi testi pnevmatik, kjer se pojavi Bridgestone Turanza 6:
ADAC Test poletnih pnevmatik 2024 215/55 R17
Zadovoljivo
# mesto 6 od 16
V svojem prvem pojavljanju je Bridgestone Turanza 6 osvojil 6. mesto med 16 tekmovalci, zaslužil pa je končno oceno 'zadovoljivo'. Pnevmatika je bila pohvaljena zaradi odličnega upora proti akvaplaningu, napovedane dolge življenjske dobe, nizke obrabe, neverjetno lahke teže in zmanjšane porabe goriva. Kljub temu je pokazala manjše slabosti tako na suhih kot mokrih cestah, kar je vplivalo na njene varnostne ocene. Medtem ko je bila njena uspešnost v smislu povratnih informacij in natančnosti na suhih cestah nekoliko nezadovoljiva, so bile njene zaviralne sposobnosti opažene kot pohvalno dobre. Na mokrih površinah, kljub dobrim rezultatom testa akvaplaninga, ni dosegla dobrih rezultatov v merjenju zavornih razdalj in upravljanja, z zmerno ravnjo oprijema, ki se je borila pri učinkovitem združevanju longitudinalnih in lateralnih sil. Pnevmatika je prednjačila predvsem pri akvaplaningu - dolžinski in notranji hrup, ki so pokazali njene močne plati pri odbijanju vode in zagotavljanju tišje vožnje. Njen okoljski vpliv je bil pozitivno opažen, s pozitivnimi točkami za življenjsko dobo, obrabo in učinkovitost, čeprav ni dosegla višjih ocen za zunanji hrup in vidike trajnosti.
Ime Vpliv na okoljeVarnost vožnje
Najboljše vrednosti v testu1,61,7
Bridgestone Turanza 62,22,8
Pokaži podrobnosti testa
Ime Skupno število točkMokroSuhoKotalni uporHrup
Najboljše vrednosti v testu2144792135
Bridgestone Turanza 619461110185
Pokaži podrobnosti testa
Autozeitung Test poletnih pnevmatik 2024 225/45 R17
Priporočljivo za varčno vožnjo
# mesto 9 od 9
Bridgestone Turanza 6 je zasedla spodnje mesto med tekmeci, osvojila je 9. mesto od 9 tekmovalcev. Kljub temu je bila pohvaljena zaradi svojih ekonomičnih prednosti pri vožnji, zahvaljujoč tehnologiji Enliten, ki zagotavlja učinkovito kotaljenje in jo naredi izjemno izbiro za varčevanje z energijo. Pnevmatika kaže neprimerljivo uspešnost glede upora valjenja, kjer je izstopala kot najboljša med svojimi vrstniki. Kljub temu je njena uspešnost na mokrih površinah razkrila le povprečne sposobnosti, z zmerenim nivojem oprijema in nagnjenostjo k podkrmiljenju ter živahnim reakcijam na spremembe obremenitve, čeprav te niso bile ocenjene kot kritične napake. Na suhih površinah je najdaljšo zavorno razdaljo pnevmatike kompenziralo znatno nizko odpora pri valjanju in udobje. Kljub temu so bile njeni ročnostna dinamika nekoliko ovirane zaradi povečanega podkrmiljenja. Na splošno pnevmatika prejme priporočilo za tiste, ki dajejo prednost ekonomični vožnji, kljub njeni mešani uspešnosti pri različnih pogojih.
Ime
Bridgestone Turanza 6
Pokaži podrobnosti testa
Autobild Test poletnih pnevmatik 2024 205/55 R16
Zgledno
# mesto 3 od 20
Varnostno zasluženih 3. mesto med 20 tekmovalci je Bridgestone Turanza 6 pokazala opazno zmogljivost v svoji najnovejši evalvaciji, zaslužujoč 'Vzoren' končni oceni. Ta pnevmatika je izstopala zaradi svojega novega letnega profila vzorca, ki na spretnem načinu uravnovesi lastnosti vožnje na različnih površinah, zagotavljajoč varno upravljanje tako v mokrih kot suhih pogojih. Njene kratke zavore in izjemna kilometrina dodatno poudarjajo njen izjemen dizajn in funkcionalnost. S strani testarjev ni bilo opaziti pomanjkljivosti, Bridgestone Turanza 6 pa se izkaže kot vrhunska izbira za voznike, ki iščejo zanesljivo zmogljivost brez kompromisov.
Ime
Bridgestone Turanza 6
Pokaži podrobnosti testa
Automotorsport Test poletnih pnevmatik 2024 235/55 R18
Dobro
# mesto 4 od 8
Zagotovitev trdne 4. mesta od 8 tekmovalcev je Bridgestone Turanza 6 naredil opazen nastop, končna ocena pa je bila priznana kot 'Dobra'. Ta pnevmatika je bila še posebej pohvaljena zaradi odlične preprečitve akvaplaninga in dobre zavornih zmogljivosti na mokrih cestah. Na suhih cestah je bila poudarjena zaradi športne a vseeno obvladljive dinamike, ki se je izkazala med tekmovanjem z drugimi poletnimi pnevmatikami. Vendar pa so povratne informacije opozorile na omejitve pri oprijemu v mokrih razmerah in oprijemu v ovinkih, poleg nekoliko grobega vožnje preko lateralnih cestnih nepravilnosti. Bridgestone Turanza 6 je bil pohvaljen zaradi izjemno nizkega kotalnega upora, ki postavlja mejnik na tem področju. Ta značilnost poudarja impresivne zmogljivosti pnevmatike, ki zagotavljajo učinkovitost brez ogrožanja varnosti ali voznosti, ki jo razlikujejo kot močna tekmica v kategoriji poletnih pnevmatik.
Ime
Bridgestone Turanza 6
Pokaži podrobnosti testa
Ime Zavorna pot na suhi podlagiZavorna pot na mokri podlagi
Najboljše vrednosti v testu35,425,8
Bridgestone Turanza 636,927,9
Pokaži podrobnosti testa
Autobild Test poletnih pnevmatik 2023 225/45 R18
Dobro
# mesto 5 od 20
Bridgestone Turanza 6 se je uvrstil na 5. mesto med 20 tekmovalci, pri čemer je prejel oceno 'Dobro' za svoje delovanje. Ta premium letna pnevmatika je pohvaljena zaradi uravnotežene visoko kakovostne zmogljivosti in varčevanja z gorivom, kar jo označuje kot izjemno učinkovito in okolju prijazno. Kritizirana pa je bila zaradi povprečne ekonomije, kar kaže na potrebo po izboljšanju stroškovne učinkovitosti v času. Opazno je, da je presegla tekmece v dveh ključnih disciplinah: udobju in valovnemu uporu, kar kaže na njeno nadmočno sposobnost zagotavljanja gladke vožnje z zmanjšanjem izgube energije in izboljšanjem gorivne učinkovitosti. Ta dvojna dosežka poudarjata odličnost pnevmatike in njeno usklajenost z voznikovimi potrebami po udobju brez kompromisov glede učinkovitosti.
Ime MokroSuhoTekoči stroški
Najboljše vrednosti v testu2+1-1
Bridgestone Turanza 62-22-
Pokaži podrobnosti testa
Ime Zavorna pot na suhi podlagiZavorna pot na mokri podlagi
Najboljše vrednosti v testu58.124.8
Bridgestone Turanza 663.827.6
Pokaži podrobnosti testa
Vir: www.autobild.de
Autobild Test poletnih pnevmatik 2023 225/65 R17
Zgledno
# mesto 2 od 12
si je med dvanajstimi konkurenti prislužil pohvalno drugo mesto in prejel "Vzorno" končno oceno za svojo zmogljivost. Ta pnevmatika je izstopala zaradi novega dezena tekalne plasti, ki je ponudil dobro uravnoteženo in robustno zmogljivost. Nudila je vrhunske vozne lastnosti tako na mokrih kot suhih površinah, pokazala dobre lastnosti izven ceste in zagotavljala varno zaščito pred akvaplaningom. Poleg tega so jo pohvalili zaradi gorivno učinkovitega upora valjenju. Pnevmatika je še posebej blestela na področjih udobja, oprijema na pesku in upora valjenju ter postavila visok standard na teh področjih brez zabeleženih pomanjkljivosti. Ta impresivno uravnotežen niz lastnosti izpostavlja Bridgestone Turanza 6 kot vrhunsko izbiro za voznike, ki iščejo zanesljivost in zmogljivost v različnih pogojih.
Ime
Bridgestone Turanza 6
Pokaži podrobnosti testa

Porazdelitev testnih ocen

100% (2x)85% (5x)
ZglednoDobroZadovoljivoPriporočljivo za varčno vožnjoPriporočamo
2x2x1x1x1x

Ocene x Velikost koles

R16R17R18
100% (1x)88.8% (4x)85% (2x)

Ocene x širina

205/xx Rxx215/xx Rxx225/xx Rxx235/xx Rxx
100% (1x)85% (1x)88.8% (4x)85% (1x)

Faq

  1. Ali je ta pnevmatika primerna za vozila SUV?

    Da, ta pnevmatika je na voljo tudi za vozila SUV.

Drugi modeli Bridgestone